Bir üniversitenin bulunduğu şehre ne kadar katkı sağladığınıbiliyoruz. 1992 yılında Kahramanmaraş Sütçü imam Üniversitesi kuruldu.Kurulduğundan bu yana sosyal, kültürel ve maddi olarak büyük katkıları oldu. Butarihten sonra yeni yeni özel okullar ve üniversiteye hazırlık kursları vedershaneler açıldı. Bu sayede sinemalar, yeni lokantalar, gençlerin boşzamanlarında stres atacağı vakit geçireceği kafelerde bir biri ardındanalçalmaya başladı.
Kafelerin, açılmasına karşı birisi değilim. Açılmadığı takdirde bu gençlernereye gidecekler vakitlerini nasıl geçirecekler…
Bu tip yerlerin açılması ve yabancı öğrencilerin ilimize gelmeleri Üniversitesayesinde olmuştur.
Her yıl diplomaları alanlarla, yeni kaydolan öğrencilerde ayrı bir ufuk açmapotansiyeline sahip.
Bugün Sütçü İmam Üniversitesi’nde 30 binin üzerinde yerli veyabancı öğrenci eğitim görmekte. Birde bunların yakınları göz önüne alındığızaman işte size büyük bir katkı..
Kahramanmaraş’ın ikinci bir üniversiteye ihtiyacı olduğunuda hep yazıp çiziyoruz. Ancak bu bizim yazıp çizmemiz bir işe yaramıyor. ÇünküKahramanmaraşlı iş adamlarımız Üniversiteye pek sıcak bakmıyor. “Üniversiteyi,zor bir uğraş ve girdisi olmayan bir yatırım olarak görmekteler.”
Hâlbuki en büyük yatırım eğitime olan yatırımlardır.
Bundan yirmi yıl önce Güney Kore bizim seviyemizdeydi.Eğitimde, teknolojide ve sanayide ”aradan bunca yıl geçti Onlar ilimde bilimdeve teknolojide büyük yol kat ettiler. Kendi markalarını yarattılar. Bunların hepsiniburada zikretmek istemiyorum. Çünkü Samsung , Kia Hundayı ve pek çokmarkayı hepimiz biliyoruz ve kullanıyoruz.
Bizim elbette en büyük yatırımı eğitime ayırdığımız birgerçek. Ancak bu yatırımlardan yeteri kadar yararlanamadığımızı da yapılan istatistiklergösteriyor.
Ülke olarak teolojiyi ve kendi markamızı ancak eğitimle eldeedebiliriz.
Eğitimi yapılan yatırımlar gençlerimize olan yatırımınlar bize er veya geç dönecektir.
Bunu mutlaka elde edeceğiz. Er veya geç…
Gelelim, Kahramanmaraş’a kurulmak istenen Vakıf Üniversitesine;
Ankara’da bulunan Kahramanmaraş’ı Tanıtma ve Kültür Vakfı Başkanı MahmutBeyazıt ve mütevelli heyeti ile birlikte ilimize geldiler. Valilik, belediye başkanlığıve birçok yeri ziyaret ettiler. Son olarakta Türkoğlu İlçesi Belediye Başkanı OsmanOkumuş'u ziyaret ederek son noktayı koydular
Kuracakları Vakıf üniversitesi için başkandan yer istediler.Başkan Okumuş ’ta her zaman kuracakları üniversite için arsa vermeye hazırolduklarını söyledi. Arsanın ise, bir üniversite için çok büyük öneminin olduğubir gerçektir.
Diğer taraftan;
Özel okullar ve İlahiyat fakültesini işadamlarımız yaptırdı. Eğitime önem verdiklerinibiliyoruz ama nedense her zaman eğitime destek veren işadamlarımız Üniversiteyeyatırım yapmak istemiyorlar…
Türkiye’de toplam 185 adet devlet ve vakıf üniversitesi mevcut. Komşumuz Gaziantep’tebiri devlet olmak üzere dört üniversite bulunmakta. Bir üniversitenin ilimize katkılarını yazdık.Bunun ikiye katlandığını bir düşünelim... İşte büyük kaynak. Hem ilime, bilime ,sanayiyeveteknolojiye yapılan yatırımdır. Yapılan bu yatırımların ortak noktası ise,şehre büyük maddi kaynak sağlamasıdır.
Bilindiği gibi: Devlet her ilde bir üniversite kurmak için yola çıkmıştı. Şimdiher ilde bir devlet üniversitesi kuruldu. İkinci bir üniversiteye sıcakbakmıyor. Özel veya vakıf üniversitesi kurulsun bende maddi olarak destek vereyimdiyor.
Özel üniversitelerin kuruluşu ise hep bu şekilde oluyor.