Sivil toplum kuruluşlarının önemli görevlerinden biride sosyal birlikteliği sağlamaktadır. Bu görevi üstelenen STK başında KMTSO gelir. Birçok görevi üstlenir ve üstesinden gelir. İlimiz Sosyal olarak içine kapanık bir toplum olarak bilinir. Muhafazakâr bir toplum… Elbette muhafazakâr olmak kötü bir şey değil… Ancak insanlarımız bunun yanında Sosyal, kültürel ve toplumsal görevleri de bulunmaktadır. Bu görevi üstlenen KMTSO ikinci kez iş dışı buluşmaları gerçekleştirerek şehrimizin birçok genç girişimcilerine ev sahipliği yaptı. Birbirlerini tanımaları ve kaynaşmalarını sağlamak için bir araya getirdi. Bu konuda açılış konuşmasını yapan KMTSO yönetim kurul başkanı Şahin Balcıoğlu Şunları söyledi; “İş dışı görüşmelerinin birincisini yaptığımızda çok rağbet göreceğini beklemiyorduk. Ama birbirlerini hiç tanımayan insanlar birbirleriyle kart alışverişinde bulundular. Siz bu işimi yapıyorsunuz? Kahramanmaraş’ta bu işi yapan var mıydı? Bizim şuna ihtiyacımız var. “gibi sorularla o toplantıda bir sürü gelişmeler olmuştu! Gördüğünüz gibi gelen arkadaşlar yanlarına bir kişiyi daha getirdiler. Biz bu gelişmelerden oldukça mutlu oluyoruz. Gençler bizim en kıymetli hazinemiz. Yarınlarımızı bu gençlere emanet edeceğiz”. Dedi.
İkinci iş dışı buluşmaları birincisinden daha kalabalık ve ilgi gördü. Korona virüsle birlikte sosyal yaşamı az olan ilimizde daha da bu yaşam belirsizliğe bürünmüştü! İşte KMTSO nın öncülüğünde gençlerimizi ve girişimcilerimizi bir araya getirerek önemli bir görevi yerine getirmiş oldu.
Artık bundan sonra her yıl geleneksel hale getirilecek olan bu iş dışı, buluşmaları sosyal, kültürele ve ekonomik olarak ilimize katkı sağlayacaktır.
Diğer taraftan: İlimizde yaşam standartları hızlı bir biçimde değişti. Refah düzeye yükseldi. Teknolojinin nimetlerinin artması aile ekonomisi üzerinde ağırlıklar oluşturdu. Artık hayat bir lokma bir hırka olmaktan çıktı. Daha çok tüketmek zorunda kalan insanlarımız. Daha fazla üretmenin çabasına girdi. Zaman dönüşü olmayan bir değer olarak daha da kıymetlendi. Sanayi toplumuna dönüşmek onun durağan hayatında şiddetli depremler oluşturdu. Kırsaldan sanayi bölgelerine göç sürecine girildi. Kentin nüfusu hızla arttı. Artık bir kişinin çalışıp on kişinin tükettiği günler geride kaldı. Bu artıların getirdiği süreçte birçok aile bağlarını ortadan kaldırdı. Çünkü insanlarımız çalışmaktan kendilerine zaman ayıramaz oldu.
Toplumun belleği, onun öz benliliğini besleyen ana kaynaktır…
Toplumsal kültürün de temelidir. O belleğin zayıflatılması ya da yok edilmesi ve geleceğin onun üstünde inşa edilmemesi de var olma süreci önünde bir engellidir. Bu nedenle ki her toplum, tarihsel gelişimi içinde kazandığı değerlerine salip çıkmak zorundadır. Bu değerler onun kökünü oluşturur, damarları bu kökten beslenir.
Modernleşmek, gelişmek ve değişim adına eskinin tahribatlarından kaçınmak gerekir. Yeniyi yeni mekânlarda inşa etmek, ekiyle yeniyı bir arada yaşatmak; gelişimin basamaklarını orada görerek kat ettiğimiz aşamalarla kıyaslamak mülkündür.
Bence yeni nesiller geçmişleriyle bu kültür miraslarımızda buluşup, kaynaşırlar. Çocuklarımızı, geçmişleriyle yüzleşme, tanışma olanağından yoksun bırakmamalıyız.
İster tarih deyin, ister kültür zenginliği, ister nostalji.Var oluşundan bu yana geçmişle ilgili kaynaklarımızı ve zenginliklerimizi koruyup kollamak zorundayız.
KMTSO yönetim kurulu başkanı Sn. Şahin Balcıoğlu ’da fark etmiş olmalı ki, İş dışı buluşmaları adı altında bu zenginliğimizi ve buna paralel olarak gençlerle - tecrübeyi bir araya getirerek gençlerimizi önünü açmak fırsatı vermek istedi.