Bilindiği gibi Kahramanmaraş’ın Ankara’da merkezi bulunankısa adı KEV olan Kahramanmaraş Eğitim Vakfının geçtiğimiz hafta İş adamıSerdar Erdoğan Yılmaz’ın misafiri olarak Başkonuş’taikinci çalıştayı gerçekleştirildi.

 Bu çalıştayın anaamacı:

Mütevelli heyetinde bulunan ve katılan insanların vakıflailgili ne gibi düşünceleri veya katkıları olabilir? Katılanlardan alınan yazılıfikirlerin daha sonra merkezde değerlendirilmesi yapılacak.

Vakıf Başkanı Mahmut Beyazıt; burada yaptığı konuşmadaönemli bilgileri de paylaştı “Vakfın 1967 yılında kurulduğunu ve bugüne kadar 2bin 500 öğrenciye karşılıksız olarak burs verdiklerini, bu yılda işadamlarımızın katkılarıyla 100 öğrenciye daha burs verdiklerini.” Söyledi.

Bundan birkaç ay önce yine Mahmut Beyazıt başkanlığındabir heyet ilimize gelmişti! Burada Türkoğlu ilçesine giderek Belediye Başkanı OsmanOkumuş’u ziyaret etmişlerdi! Bu ziyarette vakfın bir üniversite kurmak için yeraradıklarını ve bunu da Türkoğlu ilçesinde kurmak istediklerini dilegetirmişlerdi. Başkan Okumuş da; yeter ki siz üniversite kurmak isteyin üniversitearazisi bizden demişti! Bu konu bu çalıştayda gündeme geldi. Bu çalıştayakatılan Başkan Okumuş sözünün arkasında olduğunu ve bina konusunda da kendilerineyardımcı olacaklarının sözünü yineledi.

Bu konu ister merkezde olsun ister ilçede olsunKahramanmaraş’ın tümden ikinci bir üniversiteye ihtiyacı bulunmakta olduğunubiliyoruz. Çünkü 1992 yılında kurulan KSÜ ‘nün ilimiz ekonomisine vesosyalleşmeye ne kadar katkısı olduğunu görmekteyiz. İkinci bir üniversiteninkurulması ilimiz açsından son derece faydalı olacağının bilincindeyiz.

 

+++

Diğer taraftan; Devletin her ile bir üniversite projesihayata geçeli yıllar oldu. Artık illere birden fazla devlet üniversitesi kurulmasınasoğuk baktığı biliniyordu.

Ancak geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te FETO’dan boşalanZirve üniversitenin yerine Teknoloji üniversitesi kurulması için YÖK tarafındaniznin çıktığı haberleri gelmeye başladı. Demek ki istenirse ikinci bir üniversitekurulabilirmiş.

 

+++

 Konuya tekrardönüyorum. KEV vakıf olarak çok ciddi çalışmalar yaptığının farkındayız.

Vakıfta artık çıtayı yükseltmek istiyor. Bunun en kısa vezor yolu olarak bir üniversite kurması kendisine de yakışan bir yatırım olur. Bilindiğigibi bilhassa vakıf üniversiteleri kazanmak için kurulmayıp ülkenin geleceğinekatkıda bulunmak için kuruluyorlar. Bunun amacı budur.

Şunu da burada söylemek zorundayız. Mahmut Beyazıt başkanlığındakiyönetim tek başına üniversite kurmaya imkânları yeterli olmayabilir. Bununarkasında destek olmak gerekiyor. Kahramanmaraşlı iş adamlarımız eğitimeyatırım yapmayı bir hayır olarak görürler. İlimizde 50’nin üzerinde iş adamlarımızınyaptırdıkları okullar var. Burada binlerce öğrenci eğitim ve öğretim görmekteler.

İş adamlarımızı ikna etmek gerekiyor. Bu da ikili ilişkilerdengeçmektedir. Ankara’dan bu işler olmuyor. Sahaya inmek durumu da öneçıkmaktadır.

Bir örnek: İş adamı Kadir Kurtul KSÜ sahasında tek başınaİlahiyat Fakültesi binasını yaptırarak üniversiteye teslim etti.

İstenirse olur! Yeter ki istemesini bilelim…

Evet… Bugüne kadar 2 bin 500 öğrenciye burs vermekelbette önemlidir. Bu yılda yine 100 önericiye burs verilmekte… Ancak, günümüzdünyasında artık çıtayı yükseltmek ve adına yakışır bir şekilde vakıf üniversitesinihayata geçirmek de hem ilimiz hem de ülkemiz adına önemli katkıları olacaktır.

Tatbiki Devletimiz de: Gaziantep’te olduğu gibi ilimizede ikinci bir devlet üniversitesi kurarsa elbette geleceğimiz adına iyisonuçlar verecektir.

Eğitime yapılan yatırımlar hiçbir zaman boşa gitmez. Emekister, özveri ister ve sonunda da zaman ister.

Eğitime önem veren, yatırım yapan ülkelerin ne kadarsanayide, teknolojide öne çıktılarını görüyoruz.

Her türlü başarının arkasında eğitime verilen önemgelmektedir.