Kahramanmaraş son bir kaç ay içerisinde birçok etkinliğe evsahibi yapıyor. Bu etkinlikler Uluslararası Dondurma ve Kültür Festivali ilebaşladı. Ankara’da Kahramanmaraş’ı tanıtım günleri, Gıda Tarım ve Hayvancılıkfuarı, Çağlayancerit Ceviz festivali ve güreş festivalleri işle devametti.  Şimdi de dördüncüsügerçekleştirilen Kitap ve Kültür Fuarı devam ediyor. Fuara 263 yayınevi ve 262şair-yazar ve edebiyatçı katıldı.

Dokuz gün ziyaretçilere açık olan fuara ilgi oldukça fazla.Geçen yıl da kitap satışı oldukça yoğundu.

Hatta geçen yıl yayın evleri yetkilileri “Bu kadar kitabınsatılacağına beklemiyorduk” demişlerdi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyetinin standı dailgi odağı oldu.

İl ve ilçelerde çıkan gazetelerin de orada bulundurulmasıyerinde bir karardı. Ziyaretçiler ilimizde çıkan günlük, haftalık ve diğer bazıgünlerde çıkan gazeteleri de görme fırsatı buldular.

++

Gençlerin ve öğrencilerinde yoğun olarak fuara ilgigöstermesi, geleceğe ışık tutmak ve bizim geleceğimiz adına iyi bir gelişmeolarak not etmek gerekir.

++

Kahramanmaraş’ın dondurmasıyla tanındığını biliyoruz. Aynızamanda yazarları ve edebiyatçılarıyla da ünlü olan bu şehirde Necip Fazıl Kısakürekve Âşık Mahsuni Şerif gibi yüzlerce şair-yazar ve edebiyatçı bu topraklardançıkmıştır.

Yedi Güzel Adam’ın, dizilere konu olması da bunun bir başkagerçeğini ortaya çıkartıyor.

++

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatih Mehmet Erkoç’unöncülük ettiği festivaller ve fuarların sayısının artırılması ve fuar alanınıkiralayan organizasyon şirketlerine daha kolaylık gösterilmesi, bu sayıyıartıracaktır. 5000 metrekare kapalı alan ve diğer açık alan fuar etkinliklerineoldukça müsait. İstenirse daha büyütme imkânı da var.

Ardı ardına yapılacak buna benzer etkinliklerKahramanmaraş’a yabancı ilgisini çekecektir.

Bunun faydalarını gördük. Otellerimizin ortalama yüzde 30doluluk oranını artırmış ve alış veriş yerlerine daha fazla bir canlılıkgetirdiğini de de görmek sevindiricidir.

Diğer taraftan:

Okuyan kişinin ufku genişler. Beyinsel birikimi artar.Algılama, yorum yapma gücü gelişir. Kişiliğine kalıcı değerler katar. Bana göreokuyan insan ışıklı insandır. Girdiği her yer aydınlatır.

Kitaba verilen parayı, insana yatırılan bir servet gibigörmek elbette önemlidir. Ancak bilindiği gibi kitapların çok satılmasının çokokunması anlamına gelmediğini de bir miktar düşünmek lazım. Fazla okuyan birmillet değiliz. Daha çok TV dizilerine odaklıyız.  Kitapların değeri parayla ölçülemez onun dafarkındayız.  Çocuklarımızı, gençlerimizive tüm insanlarımızı okuma alışkanlığın kazandırmak adına biraz fiyatların dahacazip hale getirilmesinde fayda var diye düşünüyorum.

Değerli Eğitimci Yazar Mustafa Okumuş’un kitabındanalıntıyla bitirelim yazıyı:

Kitapların yaşamımızda, gelişimimizde ve de değişimimizdeönemli bir yerinin olduğu yadsınamaz. Onunla barışık yaşayanlar, yalnızlıkçekmezler; karanlıkta kalmazlar. Siz onu bırakmadıkça, o sizi hiç bırakmaz, tekyanlı, vefalı tek dosttur, kitaplar.