12 Şubat Kurtuluş Haftası’nın bu yılki teması İstiklal Marşı’ndan alınan “Korkma” oldu.
Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı değişik etkinliklerle kutlanacak. Şehir, hafta boyunca birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. İlk kez 6 Şubat’ta Kısa Şalvar Dünya Şampiyonası yapılacak. Şu ana kadar 40 ülkeden güreşçilerin katılması bekleniyor.
12 Şubat Kurtuluş Bayramı Kahramanmaraş’ın çok önem verdiği bir bayram olarak bilinir. Ancak son yıllarda bu Bayram’da eski heyecanını kaybettiğini yaşayarak görüyoruz. Büyükşehir belediye başkanı Hayrettin Güngör geçen yıldan başlamak üzere halkın tekrar ilgisini çekmek için birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 4- 12 Şubat Kurtuluş Haftası boyunca birbirinden ilgi çekecek aktiviteler olacak.
Bu konu ile ilgili Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, etkinlikleri basınla bir araya gelerek paylaştı. İyide oldu. Elbette milli mücadele ruhunu kaybetmememiz gerekir. Bu ili ve ülkeyi kurtarmak için malıyla canıyla mücadele etmiş ecdatların torunlarıyız. Tüm sıkıntılara rağmen toprağımıza, vatanımıza canı gönülden sahip çıkmamızda bundan olsa gerek.
Biz birbirimizle kavga ederiz, tartışırız vb. iş vatan toprağına gelince korumak için canımızı vermeye hazır olarak bekleriz. Onun için terör örgütlerinin başarılı olamayışı da bundan kaynaklanıyor.
Maraş 21 Ocak 1920 tarihinde başlayan ve 22 gün süren mücadelede; birliği, beraberliği ve destansı mücadelesi ile Anadolu’ya cesaret veren milli direniş ruhunun adıdır.
102 yıl önce kalesinde dalgalanan şanlı bayrağın zalim işgal kuvvetlerince bir gece dahi indirilmesi üzerine hürriyet aşkıyla şahlanan halkımız, bayrağımızı yeniden göklere dikerek tarihimize adını, altın harflerle yazdırmıştır.
Maraş halkına liderlik yapan Sütçü İmam, Arslan Bey, Rıdvan Hoca, Senem Ayşe, Çuhadar Ali, Mıllış Nuri ve ismi bilinmeyen birçok Maraş’ın kahraman insanlarının büyük fedakârlıkları destansı bir zafer kazanmamıza vesile olmuştur.
Maraş’ın kahramanları ve bu zaferi, TBMM tarafından “İstiklal madalyası” ve “Kahramanlık” unvanı verilerek taçlandırılmıştır.
Bizlerde, bu toprakların nasıl ne şartlarda kazanıldığını bilerek, ecdadın bu birlik ve beraberlik ruhunu devam ettirmeliyiz. Onların kararlığı ve vatan savunmasında ki güçlü duruşu bizlere örnek olmalıdır. Bütün bunları bir emanet bilmeli ve emaneti yücelterek korumayı kendimize ilke edinmeliyiz.
Bizlere emanet edilen bu kenti; bilim, sanayi, teknoloji, eğitim, kültür ve turizmde öncü kent yapmak için çalışmalıyız.
Bu duygularla, milli mücadelemizin Kahraman şehitlerini ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; tüm Kahramanmaraş halkının düşman işgalinden kurtuluşun 102. yıl dönümü kutluyorum.
Diğer taraftan:
Belediyecilik şehrin fiziki yapısına dair hizmetlerin sunumu anlamını aşarak, sosyal ve kültürel bir takım işlevleri de üstlenmektedir. Sadece yerel ihtiyaçları ve sorunları bir kentlilik bilinci geliştirerek yaklaşımlarına katkı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kentte yaşayan insanları kaynaştırıcı işleve sahip hale getirir. Belediyelerin kültürel hizmetleri ve bu bağlamda oluşturulan kentlilik bilinci, üretmekte oldukları diğer hizmetlerin planlanması ve yürütülmesi sürecine tamamlayıcı rol oynamaktadırlar.
Üste kurtuluş ile başladık. Belediyeciliğin birçok aşamalar kaydederek nerden nereye geldiğini de burada vurgulamak istedim.
Ülkemiz ve ilimiz insanları daha büyük hizmetleri hak ediyor. Üretmeye ve ihracata devam ediyor. Başta Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Kahramanmaraş’ın kurtuluş etkinliğini düzenleyen ekibine başarılar diliyorum.