Kahramanmaraş halkı ülkesine, dinine, bayrağına ve namusuna hep sahip çıkar. Bunun aksini kimse söyleyemez. Onun için Kahramanmaraş’ta terörist barınamaz çünkü barınma imkanı bulamaz. Onun için ilimize atanan Vali, Garnizon komutanı emniyet müdürü Jandarma komutanına fazla iş düşmez. Çünkü devletine bağlı bir halk topluluğu burada yaşmaktadır.
1919 yılında Tüm ülke düşman işgalindeyken, Maraş’ta önce İngilizlerin sonra Fransızların egemenliği altına girmişti! Vatanına bağlı olmak kolay değil her ülkeye nasip olan bir durum değil. Ülkede ilk kurşunu atarak istiklal savaşını başlatan ve kazanan Maraş oldu. Kim olursa olsun hangi ülke olursa olsun, hiçbir ülkenin işgal etmesine izin vermez kanının son damlasına kadar savaşır. Önceliği vatandır.
Ancak bu kadar olumluya karşı biraz da bardağın boş tarafına baksak iyi olacak… Olup bitenlere ne olmuş neler yapılıyor? Bunun pek farkında olmaz, pekte ilgi alanına girmez!
Kahramanmaraş Büyükşehir olmasıyla yatırımlar arttı. Yeni yeni yatırımlara imza atıldı. Bununda pek farkında değil. Eskiler yıkılıyor yenileri yapılıyor. Bunun içinde pek ilgilenmez. Çünkü üste yazdım. Ülkesine, bayrağına, namusuna bir zarar gelmedikçe pek ilgilenmez. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör Özel İdare İş Merkezini yıktı. Yarın Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi yıkılacak. Ardından Vilayet binası yıkılacak. Kültür Park yıkılacak. Hükûmet binası oraya taşınacak. Hanefi Mahçiçek stadı yıkıldı. Yenisi yapılacak. 12 Şubat stat karşı açık tribünü yıkıldı. Şu anda yeri boş duruyor…
Diğer taraftan: 12 Şubat Belediye başkanı Hanefi Mahçiçek EXPO 2023 dünya fuarına hazırlanıyor. EXPO çok önemli proje önümüzdeki yıl kapılarını açtığında Kahramanmaraş’a yerli ve yabancılar gelecek bazı firmalar yatırım yapacaklar.
İnsanlar daha fazla iş daha fazla gelişme imkanı bulacaklar. Esnaflarımız daha fazla iş yapacak daha fazla para kazanacak daha fazla yatırım yapacaklar. İşsizlere iş, yeni yeni meslekler hayata geçecek. Bu önemli projeye Mahçiçek’ ten başka sahip çıkanı STK başta olmak üzere bu güne kadar duymadım!
Dulkadiroğlu Belediye başkanı Necati Okay eski bakımsız bir bölge olarak aldığında bu kadar güzel olacağını kimsenin aklına gelmemişti... Merkezin doğu kesimini yeniden imar ederken eski konakları da ihmal etmedi. Mutfak müzesi ve Bahtiyar yokuşuna ayrı bir turizm niteliği kazandırdı. Ama bunlardan da bu insanların duyarsız kalması gerçekten üzücüdür.
Türkoğlu Belediye başkanı Osman Okumuş Türkoğlu’nu küçük ilçe statüsünden çıkarıp modern bir ilçeye dönüştürmesi de yine Türkoğlu ilçe halkının pek ilgisini çekmiyor.
Ben Bir Kahramanmaraşlı olarak halkın daha duyarlı olmasını elbette bekliyorum. Ama bu kadar duyarsız ve ilgisiz olmasını da kabul edemiyorum. Başlıca nedenlerinden bir tanesi, yabancıya pek sıcak bakmıyor olması. Kendi yağımla kavrulayım başka bir şey istemem gibi bir düşünceye sahip olduğu kanaatindeyim.
Bir İle elbette yerli ve yabancı girmesi gerekecektir. Onlar bir taraftan maddi kaynak bir taraftan tanıtım, diğer taraftan kültür akışını sağlarlar. 21. yy’de yaşıyoruz. Kendi yağımızla kavrulmayı kabul etmenin pek geçerliği yok. Komşu illerimiz turizm konusunda çok mesafeler kat ettiler. Bir taraftan turizm, diğer taraftan gastronomi ile şehirler daha çok gelişti.
Söz gelimi, çağdaş toplumsallıkla bağdaşmayan sorumluluk ve haklarımıza doğrudan sahip çıkamayışımızda, şu havalecilik alışkanlığımızın, alışkanlık haline gelmiş olması. Kendi sorumluluk ve haklarımızın savunulmasını hep bir başkasına bırakır dururuz. Hele[f1] toplumsal sorunlarımıza bireysel yaklaşmamız” bize değmeyen yılan bin yaşasın” zihniyeti toplumsallıkla hiç örtüşmez.