Kahramanmaraş’ınilçeleriyle bağlarının yeterli olmadığı bir gerçek. Elbistan, Afşin, Göksün, EkinözüNurhak ve Çağlayancerit; Gaziantep,  Malatya ve Kayseri’den, Andırın; Adana’dan.

Pazarcık; Gaziantep’ten alışverişini yapar.  Tek bir ilçemiz, oda; Türkoğlu, çok yakınolduğu için merkeze gelir.

Merkeze yakınlığı nedeniyle dezavantajlıdır çünkü herihtiyacını Kahramanmaraş merkezinden sağlar.

 Ankara da bulunan KahramanmaraşEğitim Vakfı Başkanı Mahmut Bayazıt Kahramanmaraş’a geldi.  Vakfın mütevelli heyeti ile birlikte Türkoğlu BelediyeBaşkanı Osman Okumuş’u ziyaret etti. Bu ziyarette bende vardım. Türkoğlu ilçesibenim önceden bildiğim bir girişi vardı.  Eski adı Kıllılı beldesi olan yoldan girer,tekrar Adana yoluna çıkardı.. Bir tek caddeye sahipti! Esnafların ve evlerin görüntüsübir ilçe değil bir köy görüntüne sahipti.

Bu bildiğimiz ve aklımızda kalan Türkoğlu.

**

Şimdi yeni gördüğüm Türkoğlu ilçesi:

Yaşadığımız kentlerin özellikleri ve sahip olduklarıdinamikler elbette kentlerin kaderlerinin belirlenmesinde önemli roller oynar.Tarihten gelen süreçler göz önüne alındığında yerleşim alanlarında oluşturanfiziksel yapıların mimarileri, ana hatlarıyla yaşayanların ve tarihsel sürecinkültürleriyle yoğrulur. 21. yüzyılın genel yapısına bakıldığında doğuyla batıyıbuluşturan özellikle Akdeniz’e açılmasında en önemli kapı yine Türkoğluilçesinden geçmektedir.

Yaratıcılık ve üretkenliğin insanlığa kazandırdıkları,kuşkusuz bu satırlara sığmayacak yoğunlukta. İnsan aklının bir üst yeteneğiyaratanın hediyesi olduğunu biliyoruz.

Ama önce görmek ve görebilmekten başlıyor. Yaratıcılıktam bir özgürlük istiyor. Düşünce, hareket ifade ve beden özgürlüğü istiyor. Cesaret,kararlılık, sebatkârlık istiyor. Önyargıdan, tutuculuktan nasipsiz özgürlükistiyor.

Yeni yaratıcılar ise yaşama kolaylık ve hız katıyor.Yukarıdan beri anlattıklarımın tümü Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’damevcut. İşte o yaratıcılık ve cesaret bir Allah vergisi olarak tanımlamakyerinde olacaktır. Burada alın teriyle birlikte akıl teri de mevcuttur.

 3,5 yıllıkBelediye başkanlığı sürecinde Osman Okumuş büyük başarılara imza atmış. Türkoğluilçesini yeniden inşa etmiş ve inşa etmeye devam ediyor. Beyoğlu Beldesindekimimari ve kentleşme hareketini de unutmamak lazım.

Girişte çok güzel bir park var. Oradan Belediyebaşkanlığı binasına gidiyorsunuz. Son derece modern ve Selçuklu mimarisitadında bir görüntü sergilemekte.  Dışgörüntüsüyle iç görüntü aynı güzellikte. Belediye binasının üst kısmında dağın hemeneteğinde, park, restoran ve at çiftliği, hemen üst kısmında ok atış poligonu,yerli ve yabancının çok rahat yiyeceği yöresel yemekler misafirlere sunulmakta.

Çarşı girişlerinde aynı şekilde sıcak asfaltla kaplanmış.Apartmanlar birbiri ardına yapılıyor. Belediyenin karşısında beyaz badanalıevler aynı Bodrum’u andırıyor.  Beyazboya ve pencere kenarları maviye boyanmış olması ayrı bir hava vermekte.

Bu kadar geri kalmış bir ilçeyi 3,5 yıl içerisinde bukadar modern hale getirmek ve yeni yeni projeleri hayata geçirmek gerçekten kaydadeğer yatırımlardır.

Daha bitmedi:

İlçenin ortasından geçen dere yeniden inşa edilerek kanalgörüntü elde edilmiş. 

Ben bir Kahramanmaraşlı olarak neden bugüne kadar gitmediğimiçin kendimi suçluyorum.

Bir atasözü vardır iltifat marifete tabidir.

 Türkoğlu ilçesine,yapılmakta olan Türkiye’nin en büyük Lojistik üstü ve 5000 kişilik yarı açık cezaevi ilçeye bir canlılık getirecektir.

 CumhurbaşkanıSayın Recep Tayyip Erdoğan, Metal yorgunluğundan bahsediyor. Yorgun olanınyerine mutlaka yerine bir yenisi getirilecektir ama…

Hiçbir şey eskisi gibi değil. Genel merkez her şeyin analizinive kamu araştırmasını yapmakta. Kim çalışıyor kim çalışmıyor. Kim halkını memnunediyor kim etmiyor. Elde edilen kaynaklar yerinde kullanıyor mu? Bunlarınhepsinin seceresi tutuluyor.

Sonuç olarak: Osman Okumuş ’un geleceği Türkoğlu ilçesiile sınırla kalmayacaktır. Genç, çalışkan ve ufkunun geniş olması bu ilçeye lüksgelecektir. Yolu açık olsun Osman başkanımın.