Türkiye genelinde birçok ile hava alanı yapıldı. Bunun ne kadarı aktif olarak çalışıyor? Bunu bilmiyoruz. Ancak Bizim hava alanımız, yeteri kadar aktif olduğunu söyleyemeyiz. Bunun birçok nedeni bulunmaktadır.

Hava alanı sayısı artınca bu kez Türk hava yolarının yeteri kadar uçak olmadığı söyleniyor. ILS cihazın olmadığı, hava alanının ve pistin yanlış yöne yapıldığı için birçok pilotun Kahramanmaraş hava alanına inmekte zorlandığı söyleniyor. Az bir risk görse inmek istemeyip Gaziantep hava alanına yönlendirildiğini hep duyuyoruz. Buradan giden yolcular dönüş garantisinin olmadığı için tercihlerini en yakın olan Gaziantep hava alanına yaptıklarını biliyoruz.

Birçok olumsuzlukların yanında; tercih sebebi olmayınca hava alanın aktif hale gelmesini sağlayamıyoruz!

Bu konuda, Onikişubat Belediye başkanı Hanifi Mahçiçek devamlı gündeme getirdiği bu uçak konusu…

Geçtiğimiz hafta EXPO Aras çarşısında yazılı basın ve sosyal medya ile bir araya gelen Mahçiçek  EXPO  ile ilgili gelişmeleri  anlattıktan sonra .” Yerli ve yabancının EXPO ya nasıl gelecek, hava alanı yeteri kadar aktif değil”? Sorusu üzerine Mahçiçek “Tüm Belediyeler ve sanayiciler bir araya gelerek özel bir uçak şirkete kuralım. Uçak kiralayalım, işimizi biz halledelim” Dedi.

Mahçiçek haklı olarak özel şirket kurmaları ve uçak kiralamaları son derce olumlu bir düşünüce. Ama Bu olumlu düşünce bir türlü gerçekleşmiyor. Mahçiçek’in düşüncesine bir Allah’ın kulunun sahip çıktığını da duymadım.

 Kahramanmaraş ülkenin önemli sanayi kentlerinden birisi. Buna rağmen birçok konuda geri kaldığını söylemeliyiz. Bugün Dünyanın en büyük ve modern bir EXPO gibi projeye ev sahipliği yapacağız, ama projeye yine Hanifi Mahçiçek’ten başka sahip çıkanı hiç duymadım. “Yahu arkadaşlar Bu dev yatırım Mahçiçek’in babasının malı değil. Günü geldiğinde o makama bir başkası oturacak. EXPO milli bir projedir. Buraya yerli ve yabancı gelecek. Her gelen para bırakacak. Sanayici, tüccarı ve esnafı faydalanacak. Bu sıcak kaynak tekrar yatırım olarak ilimizde kalacak. Bunun en büyük örneği Gaziantep. Gaziantep’in bu kadar gelişmesi, elbette yerinde yapılan yatırımlar ve orada yaşayan halkın sahip çıkmasından kaynaklanmaktadır”

+++

“EXPO 23 Nisan 2023 tarihinde kapıların ziyaretçilere açacak. Bizde il olarak bunun hazırlıkların yapmamız lazım. Bu hazırlıklar ne diye duyar gibi oluyorum? Gelen turistler yalnız o alanı gezmeyecek. Yalnız orada vakit geçirmeyecek. Bunun yanında konaklama tesislerimiz. Restoranlarımız var, Kapalı çarşı, Camiler, Hanlar hamamlar, Germenıca, Yedi kuyular kayak merkezi, Başkonuş yaylası.  Restore edilen tarihi konaklar, Bahtiyar yokuşu… Bunun yanında yöresel ürünlerde var. Bunların hepsi gelenler tarafından görücüye cıkacak satın alınacaktır”.

Bundan daha güzel fırsat olabilir mi?  

BAŞARI SAYGI VE TAKDİR BEKLER.

İyiyle kötüyü, başarıyla başarısızlığı, çalışkanlıkla tembelliği, faydalıyla zararlıyı, aynı kefeye koymanın haklılığı olur mu? Koysak bile kime faydası olabilir ki?