Şöyle bir bakıldığında “iktidar, muhalefet, STK. Ve sosyal medya. ” Bunlar demokrasinin güvencesidir.
Yıllar önce KMTSO olarak Başkan Balduk’un her konuşması konu olur, gündeme damga vururdu.
10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle KMTSO yönetim kurulu başkanı Mustafa Buluntu gazetecilerle bir araya geldi. Karşılıkla soru cevapta gelecek adına ümit verdi. Eleştiriye açık olması başarı adına da iyi bir gelişme. Ama artık gündeme damga vuracak, birçok niteliğe sahip olarak bende bıraktığı izlenim bu şekilde.
Sivil toplum kuruluşlarının temel amacı, toplumsal sorunları bağımsız şekilde ele alarak, kamuoyunu bilgilendiren, aydınlatan ve buna yönelik öneri sunan kuruluşlardır. Toplum tarafından kurulan STK’lar, toplumun genelini aydınlatma amacı güder. Bu kuruluşlar devamlı iktidarı ve muhalefeti meşgul eder ülkenin yararına olacak konuları gündeme taşır ve çözüm üretmeleri gerekir.
Siyasilerin elbette görevleri ilimize ve ülkemize hizmet etmektir. Sivil toplum kuruşlarının görevi,
İktidar, bürokrasi ile arada köprü kurmaktır.
Ak Parti il kadın kolları başkanı Gül Çitil Okur ve ekibi aktif olarak çalışmalarına devem ediyor. 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle Gazete ve Gazete cemiyetlerini teker teker ziyaret ederek halkın ne gibi sorunlarının olup olmadığının analizini yapıyor.
Ülke olarak seçim sürecine girdik:
Muhalefet Partilerinden iyi partinin il başkanı Süleyman Tekerek yapılan seçimde ipi göğüsleyen isim oldu. CHP ise Hala sessizliğini korumaktalar. İl başkanı Esat Şengül CHP genel merkezinde haber bekliyor. Eğer olumlu haber gelirse; Partisinden istifa edip Milletvekili adayı olacak. İyi parti yöneticileri kapı, kapı dolaşıp vatandaştan oy istiyorlar…
Kahramanmaraş siyasetinde Ak Parti birinci parti olarak gücünü koruyor...
Ama İnsanlar haklı olarak işleri düştüğünde direk olarak İl başkanı Fırat Görgel’in kapısını çalıyorlar. Görgel kim olursa olsun devamlı il binasında tüm görüşlere kapısı açık partili partisiz kim olursa olsun dinliyor. Dinliyor. Ama sonuç bilmiyoruz?
İlk kapısını çalacak olan kişinin Fırat Görgel, çünkü insanlar Görgel’i yakın buluyor.
İnsanların eğer iktidar partisiyle veya il ilçe belediye ile ilgili bir konu varsa eğer. Direk yine Fırat Görgel’in kapısını çalmakta zorluk çekmiyorlar.
Vatandaşın çok fazla isteği olmaz. İstediği hep bireysel isteklerdir. En çok tayin, iş veya herhangi resmi kurumda belediyeye işi düştüğü zaman başkana gidiyor.
Basın ve sosyal medyaya gelince: Şehrimizde sosyal aktivitelerin azlığı da, bilgisizlikten kaynaklanmaktadır. Bunların yaygınlaşması için medya desteğine ihtiyaç vardır. Buna karşı şehirlerin kaderini değiştirmek için seçilenler medyaya öcü gözüyle baktıklarından ötürü gelişme yeteri kadar olmadığını biliyoruz. Yerel medyanın yeteri kadar değer verilmediği desteklenmediği için gelişme sağlanamıyor. Sermayenin yaygınlaşması için doğru bilgilendirmenin doğmasıdır. Medyadan şikâyet edenler, bu konulara eğilmek zorundadır.
Kahramanmaraş’ın gündemini kim belirleyecek başlığına yeterli bir sonuç bulamadık. Eğer bulan varsa bize destek verirlerse iyi olur.