Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ‘ün gerçekleştirmek üzere hazır hale getirdiği projelerden bahsetmek istiyorum.
Merkez ve 11 ilçeyi kapsayan bu devasa projeler hayata geçtiğinde tahmin ediyorum. İlçeleriyle birlikte hem bir turizm merkezi, hem de daha modern yaşanabilir bir kente kavuşacaktır.
Yusuflar Mahallesi diğer adıyla “Tekke Mahallesi’nin” proje halindeki görünümü oldukça başarılı. Kolay bir proje değil. Çünkü orada çok kötü bir yapılaşma var. Bir evde birkaç aile oturmakta. Birçoğunun da tapusu yok. Bu zorluğa rağmen bir taraftandı istimlak çalışmalarının yapıldığını görüyoruz.
Özel idaresi iş merkezi,12 Şubat stadyumu ve Hanifi Mahçiçek stadyumu yıkılıyor. Daha önceki projede valilik te yeni hailiyle orada inşa edilecekti. Başkan Güngör’ün açıkladığına göre Kültür Parkın yerine yapılacakmış!
Çoğumuz, niye nerede nasıl yapmamız gerektiğini, söylem olarak ortaya koymakta oldukça başarılıyız.
Doğrular, eğriler, yanlışlar, olumlu ve olumsuzluklar konusunda da çok duyarlıyız
Ancak bu yargılar, aklın mantığın yerli yerine oturduğu ve de işlevini tam yaptığı zamanlarda geçerlidir.
Eleştiriye açık olmak yetkinliğin, kendini aşmışlığın önemli göstergesidir. Oysa kimi egoları baskın insanlar, kendilerini eleştiriye kapatırlar. Hata kabul etmezler. Hata kabul etmenin saygınlığını zedeleyeceğine, onurlarını inciteceğine inanırlar. Kendilerini başkalarının önünde hakaret sayarlar. Aşırı tepki gösterirler. Çok donanımlı insan için hata ve risk kaçınılmaz sondur elbette.
Etik, geleneksel, inançsal, bilimsel ve erdemsel bir kişilik olgunluğun, yetkinliğini kapısını aralar, insan yapar bizi. Bundan sosyal barış ve saygınlık güç kazanır. Hatadan ve eleştiriden korkmamak gerekir. O her başarının içinde vardır. Önemli olan hatadan ders almak, eleştirilere kulak vermek, onları düzeltmek ve güvenle yolumuza devam etmektir.
Burada bir basın mensubu olarak Büyükşehir belediye başkanı Hayrettin Güngör’ün o devasa projeleri var. Daha önce Önsen köprüsü haberini kendisine yakın gazetecilerden öğreniyorduk. Onlardan aldığımız bilgilerin yeterli olmadığını o projeler bizlere gösterdi. Yapılan hizmetleri kamuoyuna duyurmak yalnız ve yalnız sosyal medya ve yazılı basının görevidir. Kamuoyunun sizin ne gibi projeleriniz var, hangisi tamamlanmış, hangisi proje aşamasına bunu bilmesi lazım. Belediye başkanı olarak hizmet etmek kutsal bir görevdir.
Diğer taraftan:
Gazetecilikte, herhangi bir haberin oluşturulması için bilgi alma ve verme işlemleri gereklidir. Gazeteciler, okuyucularına, izleyicilerine haberleri ulaştırmak bakımından bilgi (alma, bilgi verme) durumundadırlar. Böylelikle günümüz gazeteciğinde, hem haber toplama hem de haber verme süreçleri yer almaktadır. Bu yönden, gazeteciğin temelinde yüzyıllardır süregelen en temel iletişim ilişkilerinin yattığı akıldan çıkartılmamalıdır. İnsanlar arası ilişkiler iletişim, en basit şekliyle bile bilgi alma ve vermeye dayanmaktadır.
İletişim kuramı açısından bilgi alma ve vermeyi çözümlersek, bilgi alma ve vermede iki ana etkenin söz konusu olduğunu görürüz. Bu etkenleriyle, en basit bir ifadeyle gönderen ve alan şeklinde tanımlayabiliriz.
Basının ne kadar önemli olduğunu ifade etmeye çalıştım. Basın olmadan hiçbir başarınızı kamuoyu ile paylaşmak mümkün değil. Belediye başkanı; Hayrettin Güngör Belediyeciliği ve basını yakından tanıyan bir isim olarak biliyoruz. Başkanlığa sıfırdan başlayan bir isim değil… Siyasetçi değil ama, iyi bir şahsiyet ve iyi bir hatip.
Bu gün Kahramanmaraş’ın 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’nın 102. yılını kutlayacağız. Şehir Kurtuluş haftası nedeniyle bu yıl olağanüstü bir etkinliğe ve sahipliği yapıyor.
Eski bayramların ruhunu yeniden yaşattıkları içine emeği geçenlerin yüreğine sağlık.