Bu güne kadar söylenenler söylendi, seçimler yapıldı. Sonuçları aşağı yukarı daha önceden belli olan bir yerel seçim süreci geçirdik. Cumhur ittifakı Büyükşehir Belediye başkan adayı Hayrettin Güngör. Millet ittifak adayı Ali Öztunç’a büyük oy farkı atarak başkanlığı kazandı. 12 Şubat belediye başkanı Hanifi Mahçiçek Dulkadiroğlu belediye başkanı Necati Okay tekrar ipi göğüslediler.

Yerel seçim; Belediye başkanları ve belediye meclisi üyelerini seçme kararıdır. Kısacası yerel yarışın adıdır. İyi ve modernleşme şehirleşme… Kültürel ve çevresel hizmetlerin kalitesidir…

Şehir estetiği, temizlik ve benzeri vs. hizmetlerin aksamaması, kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve bilhassa yolsuzluk ve usulsüzlük yapılmaması…

Merkez dâhil ilçeleriyle birlikte bölge içinde ve ülke genelinde rekabet edilebilir şekilde yönetilmesi… Yeni cazibe merkezlerinin artırılması, şehirde farklı etnik,  siyasi ve ideolojik kimliğe sahip ayrıma gidilmemesi…

Bunlar: Yerel yönetimler için bütün bu kalemler ve yöreye göre diğer hizmet alanları kriterleridir. Tayin edici olan belediye başkanının kabiliyetidir. Başta büyükşehir belediye başkanı Hayrettin Güngör ve diğer iki merkez ilçenin başkanlarının vizyon sahibi olduğunu biliyoruz. Bunu geride kalan dönemde kanıtladılar. Aday olarak serbestçe yarıştılar ve halkın tercihiyle o makama oturacaklar.

31 Mart kalite seçiminin yarışı olması, ilimize ve ülkemize demokrasi adına katkı sağladı. Siyasetin merkezindeki keskin dilin aksine, yerel manada gerilimden arınmış bir rekabet, büyük iddialardan daha çok fayda sağladı. Türkiye gibi, merkezden taşraya, yukarıdan aşağıya ileri düzeyde politize olmuş toplum için yerelde hizmet kalitesini oylamış olmamız aynı zaman da bir fırsattır. Böyle bir fırsatı hem yerelde hem de genelde iyi değerlendirilmeliyiz.

Yerelde sahici bir demokratik yarışın ülke için hayati öneme sahip olduğunu akıldan çıkarmadık.

Diğer taraftan, ülke geneline baktığımızda: Daha sakin ve daha hizmet odaklı bir rekabet yaşadık.  Hiç kimse özeleştirilmeden sandığa giderek belediye başkanlarını oyladı. İşte bu ülkemiz için olan uzlaşma kültürlünün fazlasıyla gerekli olması… Kahramanmaraş ta bu manada seçim sürecinde yaşamış olduk.

 Büyükşehir belediye başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u da buruda anlatmalıyız:

Erkoç, siyaset geçmişi olmasına rağmen yerel manada belediye hizmetlerinde hiç bulunmadı. Ama büyükşehir belediye başkanlığını kim ne derse desin, artısı ve eksisi ile iyi yaptı. Hakkını verdiğini de bu satırlarda inkâr edemeyiz. Belediye hizmetlerinde her geçen gün hizmet alanlarını genişletti. Hele sosyal belediyecilik dediğimizde sonu gelmeyen bir hizmet sektörünü temsil ediyorsanız... Mutlaka beğenmeyen olacaktır. Demokrasi aynı zamanda bir eleştiri kültürüdür. Eleştiride olacaktır. Eleştirinin olmadığı yerde ne demokrasi ne huzur olur... Burada Eski başkan Erkoç’ unda hakkını verme adına bir şeyler yazmaya çalıştım.

Siyaseti burada anlatmak kolay değil... Sonuç olarak hiç beklemediğiniz anda ufuklara yükselirsiniz… Hiç beklemediğiniz anda da normal benim gibi bir vatandaş olursunuz. İşte demokrasinin güzellikleri de diyebiliriz. Sizde başka türlü değerlendirebilirsiniz…

Diğer 9 ilçenin 7 sini AK Parti 1’ini CHP bir diğerini de MHP aldı.

Seçim sonuçlarının ülkemize ve kentimize huzur, barış ve sevgi getirmesini diliyorum