KASİAD ’ın gerçekleştirdiği 2022 yılı 2’inci ödül gecesi gerçekten muhteşemdi.
Ödül gecesine katkı sunan, KASİAD başkanı Mikail Utlu ve güzel konuşmalarından dolayı Genç KASİAD Kurul Başkanı İsmail Dinçer’i kutluyorum. Uzun yıllar hasretini çektiğimiz bir geceyi gerçekleştirdiler. İstanbul’dan gelen üç bayan sanatçıların sundukları müzik ziyafetleri de geceye renk kattı.
Geceye katılan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemse rektörü Sayın
Prof. Dr. Alptekin Yasım “Rektörüm lütfen şu Kahramanmaraş’ın üstünde bulunan sis perdesini bir kaldırın” dedim. O da daha önceki konuşmalarında bizlere ümit vermişti. Kahramanmaraş’ın üstünde bulunun sis perdesinin kaldırmanın zamanı geldi. Artık 21 YY. yaşıyoruz. Bir Aleyna Tilki’nin ilimize gelip konser vermesine karşı çıkan bir zihniyetinde artık kırılması lazım. Bugün ilimizde iki tane üniversitemiz bulunmakta. Yalnız KSÜ 35 bin öğrenci 4000 Akademisyen ve personel bulunmakta. İstiklal üniversitesinde en az 5000 öğrenicin öğretim gördüklerini varsayalım. Birde bu üniversitelerimizde dünyanın bir ucundan gelen öğrenciler de var. Biz yalnız kendimizi düşündüğümüzde belki bazı kesimlere iyi gelebilir. Ama Üniversitelerimiz de Akademisyen tutamıyoruz. Sebebi; yeteri kadar sosyal yaşamın olmadığı için. Gerek öğrenciler gerekse buraya gelen bürokrat ve akademisyenler rahat yaşanabilir ve kent istiyorlar.
Bu geceye görünce aklımı bunlar geldi. Genç KASİAD ta bulunan gençler buranın yetiştirdiği gençler. Ama geride binlerce gencimiz var bunların çoğu üniversiteleri bitirmiş olan, hiçbir aktivitesi olmayan ve atıl vaziyette duran gençlerimizdir.
+++
Turizm için büyük yatırmalara imza attık. Örneğin 7 kuyular kayak merkezi, Germanicia tarihle birlikte toprak altında kalan yaşam merkezi; Eshab-ı keyf, Başkonuş dinlenme ve konaklama tesisleri, tarihi hanlar, hamamlar, çarşılar,5 ve diğer yıldızlı oteller. Önümüzdeki yıl kapılarını dünyaya açacak olan EXPO var. Esasa baktığımızda Kahramanmaraş yaşanabilir bir kent, dört mevsimi yaşama imkânı bulunan aynı zamanda sanayi kenti.
Diğer taraftan: Bizim yerli ve yabancıya da ihtiyacımız bulunmaktadır. Her şey var, ama yabancının gelmediği, girmediği yerler yeteri kadar sosyal ve ekonomik olarak gelişmesini sağlayamıyor. Bu önemli konu hepimizi ilgilendiriyor.
Şehrimizin ileri gelenleri bu anlattıklarımız pek hoşlarına gitmeye bilir. Birde hayatın gerçekleri var. Bu gerçeklerden kaçmak insanların elinde değil. Belki bir miktar bu süreç uzayabilir ama uzun sürmez.
+++
2’incisi düzenlenen KASİAD ödül gecesine, bir miktar bende katkı sunmak istiyorum:
Bir yarım ay şeklinde sahneye dönük bir protokol düzenlenmiş. Şöyle bir kanı oluştu. Bu gecenin en önemli elitler burada oturacak, diğer, geride kalan davetliler verilen değil. Kendi buldukları masaya oturacaklar. Ödül gecesinde müzik ve ödül alanları izlesinler manası oluştu.
Daha öncede KMTSO zaman zaman gece düzenlenir. Orada o şekilde insanları ayrım gözetilmez. Kim olursa olsun misafirler masalara dağılır ve çok güzel anlar tazelenir ve yetkilerle de sohbet imkanı bulunurdu… Bu insanların kendilerine ne kadar önem verildiğini hem de gecenin güzel geçmesini sağlardı… Geceye davet edilen konuklar zaten seçilerek davetiye gönderilen insanlardı. Bir davetlinin Vali, Milletvekili, Belediye başkanı, sanayici veya bir yerde müdür olmasına da gerek yoktu!
“Marifet iltifata tabii derler.” Elbette tarihten gelen doğru bir söz. Bugün gazetesini temsilen de oradaydım. Bu eksikliği görmezden gelemezdim. Bizim eleştirilerimiz orada verilen bunca emeğe katkı sunmak içindir. Eleştiriyi kabullenmek, eleştiriye açık olmak kuşkusuz bir olgunluk ve hoş görü erdemidir. Her eleştiri haklı, eleştirende suçlu değildir. Yapıcı bir eleştiriyi öncelikle görmezlikten gelemeyiz. Aksi halde de inandırıcılığın kaybeder.