Kahramanmaraş güreşçilerin ana yurdu olarak bilinir. Yıllar öncesine kadar birçok Türkiye, Avrupa, olimpiyat ve Dünya, şampiyonunu güreşçiler Kahramanmaraş’tan çıkardı!

Güreş milli takımının ana gövdesi Kahramanmaraşlı güreşçilerinden oluşurdu!

Dere köyde yapımı tamamlanan güreş sahasında Türkiye Karakucak güreş şampiyonasına Büyükler, Gençler ve Yıldızlar olmak üzere 44 ilden 47 kulüp ve 500 sporcu katıldı. 

Ev sahipliğini Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay yaptı. Okay ”Güreşlere gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi: “Güreş atalarımızdan bizlere, bizlerden sonra da geleceğe taşımak hepimizin görevidir. Bu nedenle gençlerimizi tarihiyle bütünleştirmek adına çaba harcıyoruz, projeler gerçekleştiriyoruz. Ata sporumuz güreş, bizleri tarihle bütünleştiren, gençlerimize mücadele azmi veren önemli bir değerdir. Bu gün burada kurulan er meydanı, Türkiye, Dünya, Avrupa ve Olimpiyat madalyası kazanarak bayrağımızı göndere yükselten sporcular yetiştirmiş, bundan sonrada yetiştirecektir”.

Yıllar öncesine kadar: Mehmet Esenceli, Ahmet Ak, Şeref Eroğlu, Metin Kaplan. “ Avrupa şampiyonu”. Harun Doğan, “ Dünya şampiyonu” oldular. Burada adının sayamadığımız çok sayıda şampiyonlar çıktı bu topraklardan.

+++

Güreşin ana yurdu olarak tarif edilir. Ancak son yıllarda Güreş eğitim merkezinde yetişen gençlerimize sahip çıkılmayınca yetişen güreşçiler başka il ve başka kulüp adına müsabakalarda şampiyon oluyorlar. Elde edilen başarıdan Kahramanmaraş’ın adı geçmiyor.  

Dulkadiroğlu ilçe belediye başkanı Necati Okay Dereköy mahallesine yatırım yaparak oraya Şeref Eroğlu er meydanı adını vererek kalıcı bir eser bıraktı.

Bu yatırıma destek olarak, Dulkadiroğlu Belediyesi güreş kulübü kurarak bu güreşçilere sahip çıkmalarını bekliyoruz. Bu hizmet ilimize ve ülkemize olacaktır.

+++    

Özel, kamu kurum ve kuruluşlarının yeteri kadar sahip çıkmadıklarından bahsederiz... Örneğin; ilimizde çok büyük çapta sanayi kuruluşları var. Hiç birinin güreşle ilgili bir kulüp kurma düşüncesi yok.   Bir tane değil, birkaç tane güreş kulübü kurulabilir. Yetişmiş sporcuyla mücadele etmek daha kolay. Çünkü ,hazır sporcuyla şampiyonluk kendiliğinden gelir. Yapılacak iş bu sporculara sahip çıkmak!.

 Getirisi götürüsünden çok daha fazladır. Örneğin kulübün ismi hem ülkemizde hem de dünyada adı geçer. Bu devasa reklam parayla pulla ölçülemez.

Futbolu sevmiyoruz… Sevmediğimiz ve sahiplenmediğimiz içinde Kahramanmaraşspor küme düşüyor. Bundan sonra tekrar düşerse amatör kümeye düşer.