Türkiye’de 13 üniversitesiyle birlikte KSÜ ‘de ikiye bölünerek İstiklal Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kuruldu. Bu üniversitenin ilk önce Elbistan’da kurulacağı tahmin edildi. Sonunda orada kurulacak üniversitenin hem hoca hem de öğrenci sorunuyla karşı karşıya kalınacağı için yanlıştan dönüldü; Karaca’ suya kurulması kararlaştırıldı. İstiklal Üniversitenin kurulacağı yerin Karacasu olduğunun ilk müjdesini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş milletvekili Mahir Ünal Bugün Gazetesi aracılığıyla verdi.
Bunu duyar duymaz hepimiz sevindik. Ünal’ın asıl amacı, ilimizin bir üniversiteler şehri olması. Şimdi sırada özel üniversitenin kurulması gelmekte. Uzun bir süredir Kahramanmaraş Eğitim Vakfı (KEV) Türkoğlu’nda Vakıf Üniversitesi kurulması için çaba sarfetti. Ancak yeterli desteği bulunamayınca sonuç alınamadı.
Gelelim esas meseleye; İstiklal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Sami Özgül’ün atanması toplumun tüm katmanlarında sevinç yarattı. Çünkü Sami Hoca’nın ilimizde iyi bir karışlığı var. Burada ve birkaç yerde anjiyo ve kalp ameliyatlarının yapılması Sami Bey sayesinde olmakta. Rektör olmasıyla birlikte tıp fakültesinin de bağlanması halinde, Kahramanmaraş’ın kalp merkezi olacağı çok uzaklarda değil.
Sami hocanın anjiyo konusunda dünya çapında isim yapmış olduğu bilinmekte. Sami Hoca Yılın yarısı hem yurt dışında, hem yurt içinde de konferanslara uygulamalı derslere gider.
Üniversiteler bir ülkenin, bir ilin geleceğine yön vermesi gereken kurumlardır. Asli işleri bilgi üretmektir. Ürettiği bilgiden katma değer yaratan kurumlar olarak tarif ediliyor?
Buraya fazla dokunmuyorum...
İstiklal üniversitenin başına Uluslararası üne sahip Prof.Dr. Sami Özgül ‘ün getirilmesi tüm ilimizin ortak sesi olarak yer bulmakta.
KSÜ 1992 yılında kuruldu o yıldan bu yıla kadar bir kaç rektör değişti ama bir türlü destek alma başarısını gösteremedi.
Hep Üniversite, kamu ve sanayinin işbirliğinden bahsedilir. Gümümüze kadar, olması gereken işbirliğinin yeteri kadar gerçekleşmediğini biliyoruz. Nedeni; bu işler oturmakla olmuyor. Halkın, kamunun, sanayinin ve STK desteği alınmadan başarılı olmak mümkün değil.
Diğer taraftan:
Kahramanmaraş sanayi şehri oldu. Ama… Yer altı ve yer üstü tarihi varlıklarına rağmen bir türlü Turizm konusunda başarı sağlayamadı… Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep gastronomi ile öne çıksın. Kahramanmaraş şiir ve edebiyatı ile öne çıksın talimatları var. Birçok şair ve edebiyatçıyı yetiştiren illîmiz de 7 güzel adamın önce dizisi TV ekranlarına taşındı. Ardından yedi güzel adam anısına da müze hayata geçirildi. Ne yazık ki bu iki projede ilimizi cazip hale getiremedi. Son yıllarda turizmde çok büyük yatırımlar yapıldı. En sonuncusu yedi kuyular kayak merkezi ve Kapıçam ormanlık alanda Extremspor merkezi açıldı. Bırak ülkemizi Avrupa’nın en büyük aktivite merkezi olarak açıldı. Oda istenilen ilgiyi gördüğü söylenmez.
Bunun siyasetçiler de farkına varmışlar ki: Kahramanmaraş’ı üniversiteler şehri olsun. Orada da bir yoğunluk olsun, hem iç turizm hem de dış turizme hizmet etsin diye. İnşallah üçüncü vakıf üniversitesi kurulur.
Sonuç olarak; Prof. Dr. Sami Özgül’ün atanması, katma değeri çok yüksek olan bir markadan bahsettik, haklı olarak.