Dergi, kitap kadar ciddi, zekâlar topluluğunun ürünü olan müşterek yayınlardır. ‘Hür tefekkürün kalesi…’ ve yazıların toplamından doğan bir tür ‘action’ yani sosyal aksiyon… Kitap kadar iyi bir dergi okuyucusuyum. Yeni her bir derginin doğumu, ‘baharın gelişi gibi…’ ya da toprağın suyla buluşması tesirlerini uyandırır bende.

Kahramanmaraş basınına yıllarca katmadeğer oluşturan, gerek maddi, gerek manevi olarak emek harcayan YÜZBAŞIOĞLU ailesi, KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN başlıklı günlük gazetenin sahibi olmakla beraber, gazeteyi ‘herşeye rağmen’ her gün okuyucusuyla buluşturan ve ‘kültüre-sanata-edebiyata’ vermiş oldukları değerden dolayı teşekkürü borç biliyorum.

Gazetenin yanında SIRADIŞI bir dergi olan, SIRADIŞI; YÜZBAŞIOĞLU MEDYANIN koordinesinde yayın hayatına başlamış, bu kapsamda MART 2019’da 2. Sayısıyla bizlere bir KÜLTÜR SELAMI vermiştir. Ziyadesiyle mutlu olduğumuzu söyleyelim.

Yayın Kurulu Müdürü Pınar Yüzbaşıoğlu, Genel Yayın Yönetmeni ise Sevilay Yumuşak olan derginin gerek sayfa düzeni, gerekse içeriğiyle modern unsurları içinde barındıran, görsele önem veren, yeni zamanın nabzını yakalayan bir özelliği sahip olduğunu gözlemliyorum. Henüz ilk sayfasında Pınar Yüzbaşıoğlu bizleri karşılıyor ve BAŞARININ SIRRINI anlatıyor.

Başarının sırrı diyor Pınar Hanım; İsteklenmedir, Donanımdır, Yapabilme Gücüdür, Değerlendirme ve Düzeltmedir.

Yerel çalışmalar, yerel kültürel aktiviteler, tetikleyici faaliyetler…

Şehrimizden çıkan ilk renkli ve baskı yönünden de bu denli kaliteli olan SIRADIŞI DERGİSİ, güçlü kadrosu ve özverili ekibiyle kişisel gelişimden sosyolojiye, psikolojiden psikiyatriye kadar geniş ölçekli konuları işlemeye değer ve bu konular dâhilinde Kültürü-Sanatı-Edebiyatı ihmal etmeyen bir yayın çizgisine sahiptir.

KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜNgazetesindeki gayretleriyle bildiğimiz Pınar Yüzbaşıoğlu’nu tekrar tebrik ederim.

2. Sayıda Esra Şahin’in derlediği Kuantum Felsefesi ‘Kendine Dönüş’ yazısından oldukça istifade ettim.

‘Kuantum parçacık demektir, temel felsefesi ise soru sormaktır. Cevabı bilinen soruların kuantumda yeri yoktur. Kuantum, kuantlarla ilgilidir. Kuant ise olabilecek en küçük şeydir. Sonuç olarak Kuantum fiziği, olabilecek en küçük şeylerin nasıl sorusunu sorgular. Mutlak doğrular yoktur, tecrübelerden elde edilen doğrular vardır diyen ve olasılığı kendisine prensip edinen bir bakış açısıdır…’

Yazar bir sonraki sayfada ise hepimize SEN KİMSİN? diye bir soru yöneltiyor, evet kimiz BİZ? Hayatı, insanı, varlığı anlamanın yolu, hepimizin; BEN KİMİM? Sorusunu sormak ve cevabını bulmakla mümkündür.

Kendini tanıyan haddini bilir…

Haddini bilense hukukunu ve hududunu bilir.

Kültür, insana haddini bildiren en temel ögedir.

Kültürümüze bir katkı olan SIRADIŞI DERGİSİ tekrar hayırlı olsun…

Bu vesileyle hepimizin büyüğü, değerli insan; MEHMET YÜZBAŞIOĞLU’na da teşekkür ederiz.