Üniversitede olumlu gelişme diye söze başladık. KSÜ’ den 7 öğretim üyesi “Dünyanın en önemli bilim insanları " listesinde yer aldı.

"Kariyer boy etki kategorisinde yer alan akademisyenlerimiz; Prof. Dr. Ergül Belge Kurtuluş (Tıp fakültesi Tıbbı biyokimya Bölümü)- Doç. Dr. Furkan Dinçer (Mühendislik ve Mimarlık fak. Elektrik, Elektronik mühendisliği Bölümü)- Prof. Dr. Şükrü Karataş (Fen Fakültesi fizik Bölümü) - Prof. Dr. Metin Kök (Teknik bilimler Meslek yüksekokulu makina Bölümü) -Doç. Dr. Fethullah Göçer (Müh. Ve Mimarlık fakültesi Endüstri mühendisliği Bölümü)- Prof. Dr. Bekir Cihat Bal (Teknik bilimiler meslek yüksekokulu Mob ve Dek. Bölümü)- Doç. Dr. Hasan Eskalen Tıbbı hizmetler ve Teknikler Bölümü).
Üniversiteler olmadan, asla, büyük ve güçlü Türkiye sevdamızı gerçekleştirmeyiz:
Bu yüzden, hangi iktidar gelirse gelsin tarihi boyunca, hangi lidere sorarsanız sorun, ? En büyük ve heyecanlı projelerin başında üniversiteler gelir. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da üniversitelere önem verdiği için, her ile üniversite kazandırdı. Kamu ve vakıf üniversitelerinin sayısı 90 dan 200 geçti. 
Peki, üniversiteler bu misyonlarını yeterince yerine getirebildiler mi?
Çok çaba gösterdiler, çok yaralar aldılar, içlerine kapandılar ama hala en büyük umudumuz yine onlar.
Çünkü bilim, teknoloji, araştırma, inovasyon ve en önemlisi de üretim olmadan geleceği yakalamamız mümkün değil…
Ülkemizin yükseköğretimdeki en büyük yanlışlarından biri, ciddi hedeflerin almaması ve eldeki imkânların iyi kullanılamaması.
Diğer taraftan: Üniversitelerin kente en önemli değeri kuşkusuz zenginliktir. Öğrencilerin yarattığı ekonomik hareketlilikten ibaret görememek gerekir, Üniversiteler şehre kattığı en önemli değer kuşkusuz entelektüel zenginliktir. Üniversiteler bulundukları şehirlerde entelektüel hayatın, bilimin, kültür ve sanatın lokomotifi konumundadır. İki üniversitemizin Kahramanmaraş’ta oluşturduğu çok önemli bir entelektüel birikim var. Üniversitelerde görevli bilim dallarında kendi alanlarında uzmanlaşmış yüzlerce akademisyenlerin yaşadığı şehirde; öncelikle bu gelişmenin kıymetini bilelim ve iyi değerlendirmemiz gerekiyor. KSÜ ve İstiklal üniversitemizde yıllık olarak gerek ulusal ve gerekse de uluslararası bilimsel sanatsal ve sportif etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerin şehre kattığı ekonomik, sosyal ve diğer aktiviteleri unutmamak lazım.
Kahramanmaraş’ın sanayi ve ticaretinde rekabet gücü ve şehri uzun vadede daha ileri hedeflere taşıyacak sektörler aslında bellidir. Bu sektörler Tekstil ve metal sanayi gelmekte. Bu özel kuruluşların olduğu bu iki sektörlerde de şehrimizin üniversitelerinin çok önemli çalışmaları olmalıdır.
  Ayrı alanda faaliyet gösteren bu kuruluşlar da ortak projelerde üniversitelerin bilimsel olarak katkı sunmalarıdır.
Eğitim bilim, teknoloji, inovasyon ve en önemlisi de katma değeri yüksek sürdürülebilir üretim, sabır, ciddiyet, kararlılık, liyakat ve topyekûn seferberlik gerektirir.
En büyük görev rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım’a düşmektedir. Üniversiteyi sanayiciye,
İş insanlarına, toplum kuruluşlarına ve halka açmalarında fayda vardır.